Tempperoi pihvit huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen paistamista( suojattuna).
Kuivaa lihan pinta ennen paistamista.
Muotoile fileepihvi.
Kuumenna pannu kuumaksi, käytä paistamiseen rypsiöljyä( timjami,valkosipuli).
(Halutessasi voi lopuksi lisätä voinokareen ja valella pihviä.)
Paista kerralla 2-4 pihviä. Käännä vain kerran.
Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta. Muistisääntö on minuutti per sentti tai käytä mittaria.
Kypsennä paksuja pihvejä (4-6 cm) pannulla paiston jälkeen uunissa noin 100-110*C.
Poista uunista -2-3*C haluttua kypsyysastetta esimerkisi puolikypsä(58*C) 55-56*C asteisena pois.
Anna pihvien levätä ennen syöntiä vähintään 5 min.-> 58*C puolikypsä
Suolaa ja pippuroi pihvi.
Kypsyysasteet käytössä lähinnä ulko- ja sisäfileruokalajeissa.
Käytä lämpömittaria jossa uuninkestävä johto.
Sisälämpötiloja mittamalla aina onnistut!
- Bleu - Ennen raakaa, pannulla
todella nopeasti
- Raaka (engl. rare) -
pinta ruskistunut, sisältä raaka
- Medium - pinta ruskistunut,
sisältä kiinteytynyt, väri vielä punertavaa
- Medium - pinta ruskistunut, sisältä
kiinteytynyt, väri punaruskea
- Medium+ - pinta ruskistunut,
sisältä kiinteytynyt, väri hyvin vähän punaruskea
- Kypsä (engl. well done)
- pinta ruskistunut, sisältä kypsä, mutta ei kuitenkaan liian kuiva
- (Ylikypsä/Hiiltynyt - kypsää selvästi kuivempi )
Aseta mittari lihan sisään sivulta tai pihvin pohjasta( reikä ei tule näkyviin)
Mittarinkärki tulisi olla pihvin keskellä
Aseta haluttu kypsyysaste
Aseta pihvi uuniin
http://www.youtube.com/watch?v=cwxq253jpmg
HOX! Mikäli käytät samaa uunia kokoajan voi myös "taimata" ajastaa pihvien kypsyydet,
pihvin alkulämpötila pitää olla aina sama.
Testaa pitääkö paikkansa, painallamalla pihvin pintaa ensi ja vertaamalla sitä kätesi tuntumaan?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti