tiistai 5. maaliskuuta 2013

OPSOT 11-13.3.2013 Noutopöytä/perinneruoat/pääsiäinen

Maakunta perinneruoka kartta



Perinneruoka



Suomalainen keittiö


Ruokakulttuuri


Pääsiäinen

 

Ma-ke 8-15

Menu
 
Alkuruoat

Suutarinlohta
 

Sinappisilakkaa
 

Rapusilakoita
 

Graavilohta
 

Kalakukkoa
 

Savulahnaa

Kääresylttyä(possu)
 

Aladobia(possu)
 

Suolasienisalaattia
 

Suolakurkkuja

Muna-piimäjuustoa
 

 

Pääruoat

Keitettyä perunaa (muotoiltu)

Lohikeittoa

Haudutettua kokonaista haukea, piparjuurikastiketta
 

Varpupaistia lampaanpaistista
 

Karjalanpaistia
 

Verimakkaraa, kotisinappia, hapankaalia
 

 

Kasvislisäke

Lanttu/nauris haudikkaat

 

Jälkiruoat

Mustikkakukkoa
 

Ahvenanmaan pannukakkua, marjakompottia tai  hilloa

Talkkunahyvettä
 

Mämmiä ja kermaa
 

Vispipuuroa
 

Pashaa
 

Omatekoiset makeiset, nekkuja, piparminttukaramelleja, kermakaramelleja

 

 

Leivonta

Karjalanpiirakoita, munavoita

Babat

Pääsiäisleipää

Peruna rieskaa

Hapan ruisleipä

Rahkapiirakkaa

Hanna-tädin kakkuja
 

 

Juomat

Kotikaljaa

Hunaja simaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti